Languages

Održana svečana sjednica Znanstveno – nastavnoga vijeća

U povodu Dana Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru održana je svečana sjednica Znanstveno – nastavnoga vijeća na kojoj su dodijeljene nagrade za osobit doprinos ugledu i promociji Fakulteta te nagrade za znanstvenu djelatnost i znanstveno djelo.

O velikom reformskom procesu SUM-a govorio je dekan Filozofskog fakulteta prof. dr. sc. Ivica Musić poručivši kako je integracija neminovan zakonski zahtjev te da se nužno mora provesti, a da se to čini na pet razina: na akademskoj, pravnoj, organizacijskoj, financijskoj i društvenoj razini.

„Filozofski fakultet je u procesu kreiranja programa za cjeloživotno obrazovanje, stjecanje nastavničkih kompetencija, inkluzivno obrazovanje, stjecanje kompetencija u bibliotekarstvu te programa proučavanja hrvatskoga jezika. Zainteresiranima ćemo uskoro ponuditi i specijalistički studij politologije, novinarstva i prevoditeljstva“, naveo je Musić.

Nagrade za osobit doprinos ugledu i promociji Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru dobili su prof. dr. sc. Draženka Blaž, prof. dr. sc. Emica Farago, doc. dr. sc. Peter Smeriga i doc. dr. sc. Ljiljana Rajković. Nagrade za znanstvenu djelatnost i znanstveno djelo dodijeljene su prof. dr. sc. Iliji Musi i prof. dr. sc. Zoraidi Demori Staničić.

Prodekan za znanost Filozofskog fakulteta SUM-a doc. dr. sc. Mate Buntić naveo je kako svaki fakultet ima određenih poteškoća, ali uspostavljanjem suradnje sa vodstvom Sveučilišta i svim njegovim djelatnicima te studentima putem Studentskog zbora nastoji se riješiti većina važnih problema.

Dan Filozofskog fakulteta obilježava se 23. svibnja svake godine. Više fotografija može se pogledati na facebook stranici.